Kivaschool

Trots!

De afgelopen jaren is het team geschoold en hebben we we in alle groepen met de Kiva-werkwijze gewerkt..

De Kiva werkwijze is in ons leerstofaanbod opgenomen. Daarmee voldeden we aan de eisen en dus heeft Kiva ons beloond met het Kiva-certificaat. Daar zijn we best trots op!

Toch werken we daarnaast ook met ZIEN. Het leerlingvolgsysteem voor sociaal emotionele ontwikkeling dat aansluit bij ons administratiesysteem. ZIEN is voor stichting Proo de standaard werkwijze. Doordat er veel overlap is tussen beide werkwijzes hebben we besloten te stoppen met de Kiva-monitoring. We zijn mogen ons daarom geen ofiiciele Kiva-school meer noemen.

We  hebben aandacht voor de sfeer in de groep, het omgaan met elkaar, het respect hebben voor anderen en hoe je om gaat met verschillen en oplossingen vindt.

We hebben nu de gereedschappen om het aan te pakken en zijn daar ook intensief mee bezig. Samen met ouders en verzorgers kunnen we ervoor zorgen dat onze kinderen een fijne schooltijd hebben.

Alle leerlingen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. We hebben regels en afspraken en we houden ons eraan. Door elkaar te steunen en wederzijds respect te tonen, stellen we alle kinderen in de gelegenheid om met veel plezier naar school te gaan.